BME Lean LOGISZTIKA

A blog szerkesztői logisztikai rendszertervező mérnökök, akik a klasszikus logisztikai folyamatfejlesztési eljárásokat ötvözik a lean menedzsment filozófia elveivel és módszereivel!

Facebook fanbox

Válasszon minket: tevékenységeink költsége három adónemből is levonható!

2010.10.27. 18:16 Antal Norbert

A magyarországi vállalkozásoknak csak a töredéke él azzal a lehetőséggel, hogy befizetési kötelezettségét a kutatás és fejlesztés után járó adókedvezménnyel csökkenti, jóllehet ezzel három adónem esetében is élhetnének. Pedig a K+F adókedvezmények kihasználásában komoly tartalékok vannak - a számok azonban azt mutatják, hogy a kedvezménylehetőségek jórészt parlagon hevernek.

Miért fontos ez esetünkben?

A BME Lean LOGISZTIKA K+F tevékenységét a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvény alapján meghatározott innovációs járulékából finanszírozhatja. Az adókötelezettség mértéke csökkenthető a Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvényben meghatározott társaságoktól (pl.: egyetemektől) megrendelt kutatási-fejlesztési tevékenység közvetlen költségeivel, vagyis ügyfeleink költséghatékony megoldással vehetik igénybe egy professzionális fejlesztőcsoport szaktudását!
 

Ha minket választ, a cége által igénybe vehető K+F kedvezmények a következők:

Kedvezmény a társasági adóból (mint adóalapból):
Felsőoktatási intézmény által alapított kutatóintézettel kötött írásos szerződés alapján az együtt végzett kutatások költsége (háromszoros szorzó, ám de minimis támogatásnak minősül).

Kedvezmény a társasági adóból (mint adókedvezmény):
Az alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés közvetlen költségénél elszámolt bérköltség 10 százalékának megfelelő összeg.

Kedvezmény az iparűzési adóból (mint adóalapból):
A nettó árbevételből mint adóalapból levonható többek között az alapkutatás, alkalmazott kutatás, kísérleti fejlesztés közvetlen költsége.

Igénybe vehető kedvezmény az innovációs járulékból:
Gazdasági társaság saját tevékenységi körben végzett kutatás-fejlesztési tevékenység közvetlen költsége.

Professzionális minőség, innovációs járulékból finanszírozva - válassza Ön is a BME Lean LOGISZTIKÁT!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leanlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr182369191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.




süti beállítások módosítása