BME Lean LOGISZTIKA

A blog szerkesztői logisztikai rendszertervező mérnökök, akik a klasszikus logisztikai folyamatfejlesztési eljárásokat ötvözik a lean menedzsment filozófia elveivel és módszereivel!

Facebook fanbox

LEAN & GREEN tippsorozat #4

2011.10.21. 11:42 Antal Norbert

 



A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!

 
 

 

4. Túltermelés

Nagyon fontos a túltermelést okozó területek és ezek kiváltó okainak azonosítása, illetve a mennyiségük jövőbeli csökkentésének és teljes felszámolásának módjainak megtalálása is egyaránt. Egyes nyersanyagok újrahasznosításával a széndioxid-kibocsátásunk csökkenhet, de az eljárás során az energiafogyasztásunk minimálisan növekedhet – hogy mégis akkor miért éri meg?
A túltermelésből keletkező felesleges anyagok kezelési költségének csak a töredékébe kerül a plusz energiafogyasztás fedezése, így mindenképpen csak nyerhetünk akkor, amikor környezetkímélő megfontolások szerint racionalizáljuk a túltermelést okozó folyamatainkat.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lean and green tippsorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://leanlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr373326119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.




süti beállítások módosítása