BME Lean LOGISZTIKA

A blog szerkesztői logisztikai rendszertervező mérnökök, akik a klasszikus logisztikai folyamatfejlesztési eljárásokat ötvözik a lean menedzsment filozófia elveivel és módszereivel!

Facebook fanbox

Kutatás-fejlesztés támogatása

2010.08.02. 13:25 Antal Norbert


EU 7. keretprogramja K+F támogatására

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) közlése szerint, az Európai Bizottság 2010. július 20-án közzétette a 7. Kutatás-fejlesztési Keretprogram új pályázati felhívásait. Az Európai Unió 6,4 milliárd eurót fordít 2011-ben kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására, ez jóval meghaladja az előző években K+F-re szánt támogatási összegeket.


A keretprogram háttere

A közösségi szintű kutatás- fejlesztési együttműködés fő formáját a tagállamok által megvalósított négyéves kutatási-, technológiafejlesztési és demonstrációs keretprogramok jelentik. A keretprogramok célja, hogy a tagállamok közti kutatási együttműködések erősítésével, az erőforrások koncentrálásával olyan kutatási célok megvalósítását segítsék, melyek erősítik az európai ipar tudományos és technológiai alapjait, javítják Európa nemzetközi versenyképességét és elősegítik a társadalmi- gazdasági fejlődést.

Az Európai Tanács 2000-ben, Lisszabonban tartott ülésén megfogalmazott célkitűzések hatására - amely szerint 2010-re a Közösségnek a világ legdinamikusabban fejlődő, legversenyképesebb tudásalapú gazdaságává kell válnia - az Unióban a korábbinál még erőteljesebben érvényesül a tagállami keretek között folyó kutatás-  fejlesztési tevékenységek összehangolására, a kutatások szétaprózottságának csökkentésére irányuló szándék.

A kutatás-fejlesztés az, mely az oktatással és az innovációval együtt a „Tudás háromszögét” alkotják.

Minden magyar vállalkozónak segítséget nyújtanak a pályázáshoz az NKTH nemzetközi kapcsolattartói (elérhetőségüket megtalálhatják erre a linkre kattintva), keressék őket bizalommal!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://leanlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr932193216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.




süti beállítások módosítása