BME Lean LOGISZTIKA

A blog szerkesztői logisztikai rendszertervező mérnökök, akik a klasszikus logisztikai folyamatfejlesztési eljárásokat ötvözik a lean menedzsment filozófia elveivel és módszereivel!

Facebook fanbox

Az ötletrendszerekről általában #1

2011.02.14. 08:00 Takács András

Az előző tippsorozatunk sikerén felbuzdulva egy újabb sorozattal jelentkezünk - öt részen keresztül fogjuk ismertetni az ötletrendszerek szintjeit, a működtetésükkel kapcsolatos érdekességeket, a motivációs rendszerek különlegességeit, valamint a javaslati rendszerek esetleges buktatóit.

Tippsorozatunkkal a megszokott heti rendszerességgel jelentkezünk, minden héten hétfőn - íme a sorozatunk első része, hogy jól induljon a hét!

 

A javaslati rendszer három szintje

  1. Bátorítás: Az első szint az, ahol a vezetőknek minden segítséget és erőforrást biztosítaniuk kell a dolgozóik részére, hogy az alkalmazottak fejlesztési javaslatokat tudjanak megfogalmazni (például vezetői példamutatás: egy nyugodt terem, ahol megbeszéléseket lehet tartani).
     
  1. Oktatás: A második szinten a vezetésnek oktat(tat)nia kell a dogozóikat, hogy eredményesebb ötletekkel állhassanak azok elő: nem az elméleti, technikai tudás átad(at)ása a cél, hanem a gyors folyamatelemzés, valamint az értékmeghatározás, veszteségfeltárás és a problémamegoldó képességek fejlesztése!
     
  1. Hatékonyság: Csak a harmadik szint az, ahol a vezetés már az ötletrendszer gazdasági hatásaira is koncentrálhat, és elvárhatja a folyamatok hatékonyságjavulását - ugyanis a dolgozók ebben a fázisban már  nem csak jól képzettek, de motiváltak is!

Szólj hozzá!

Címkék: bme lean logisztika ötletrendszer sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://leanlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr632661189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.