BME Lean LOGISZTIKA

A blog szerkesztői logisztikai rendszertervező mérnökök, akik a klasszikus logisztikai folyamatfejlesztési eljárásokat ötvözik a lean menedzsment filozófia elveivel és módszereivel!

Facebook fanbox

LEAN & GREEN tippsorozat #3

2011.10.20. 11:17 Antal Norbert

 



A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!

 
 

 

3. Minőség-ellenőrzés II. 

Bár a gyártó cégek elsősorban a költségcsökkentésre és a hatékonyságnövelésre fókuszálnak, nem szabad elhanyagolniuk ezek mellett a minőség-ellenőrzést sem. Amennyiben ezt a területet figyelmen kívül hagyják, akkor az hibákhoz és hulladékok keletkezéséhez fog vezetni, melyeket utólag kezelni, vagy pedig megsemmisíteni kell. Több helyre lesz szükség, ha ezeket a hibás termékeket vagy hulladékokat tárolni kell, így növekedni fog az az energiafelhasználás is, amit a fűtésre, hűtésre és világításra kell fordítani.

Fontos megtalálni a helyes megoldást ebben a szituációban, hiszen az ezáltal elérhető pénzügyi és környezeti előnyök a vállalkozások számára hosszú távú megoldást fognak jelenteni, és nem pedig rövid távú problémaként fognak jelentkezni. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: lean and green tippsorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://leanlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr773317132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.




süti beállítások módosítása