BME Lean LOGISZTIKA

A blog szerkesztői logisztikai rendszertervező mérnökök, akik a klasszikus logisztikai folyamatfejlesztési eljárásokat ötvözik a lean menedzsment filozófia elveivel és módszereivel!

Facebook fanbox

LEAN & GREEN tippsorozat #2

2011.10.19. 13:48 Antal Norbert

 



A BME Lean LOGISZTIKA, mint környezettudatos piaci szereplő, ötleteket szeretne adni a vállalatok számára annak érdekében, hogy azok minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyhassanak maguk után!

 
 

 

2. Minőség-ellenőrzés I. 

A vállalatok többsége költséget szeretne csökkenteni a hatékonyság növelése mellett, ezt pedig gyakran a folyamatokba épített minőség-ellenőrzés felületes kezelésével próbálják megoldani, így csökkentve a szükséges átfutási időt.

Ha viszont a minőségi elvárásokat nem tartjuk szem előtt a folyamatoknál, akkor ez végül rengeteg hibához fog vezetni, ami selejtet kezd el generálni - ez pedig veszteség:
• több hely szükséges (javításhoz szükséges hely)
• esetleges tárolási kapacitás felesleges kihasználása (amennyiben nem megoldott az azonnali javítás)
• újabb anyagmozgatási feladatokat generál
• felesleges emberi és gépi energiapazarlás
• adminisztrációs költségek emelkedése

Nehéz fenntartani az egyensúlyt az értéket adó és a szükséges tevékenységek között, de a hosszú távú pénzügyi és környezeti haszon érdekében érdemes rövid távú áldozatokat hozni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: lean and green tippsorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://leanlogisztika.blog.hu/api/trackback/id/tr92888891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.




süti beállítások módosítása